Quan cal buscar noves teràpies

La sensació que hem de fer alguna cosa més cada vegada és més clara i més forta.

Cal que aquestes manetes es dediquin al recolzament i deixin una mica de banda la manipulació.

Actualment, en època regular sense vacances, en una setmana anem un dia a fisio del Cdiap, un dia a teràpia aquàtica amb el Cdiap també i un dia a teràpia ocupacional. Sembla molt i realment no te n’adones però aquest anar i venir de terapeutes absorbeix molt de temps i energia.

Tot i així hem arribat a un punt en què se’ns queda curt. La línia que separa l’ànsia de pmare per fer tot el possible per la Lluna i les seves necessitats reals he dessistit se trobar-la, així que crec que ha arribat el moment de tornar a remoure cel i terra, seguint la intuïció, però sense caure en la neurosi de viure per fer teràpia. 3 coses han accelerat aquest procés i han disparat la necessitat d’anar més enllà.

La primera va ser una visita regular amb l’equip que ens porta a Sant Joan de Déu en què avaluàvem els possibles progressos gràcies a un pla de medicació experimental. La fsio, amb gran expertesa ens va fer entendre que està molt bé que fins ara hàgim anat pel camí terapèutic més plaent. Totes professionals que ens tracten tenen mirada de psicomotricista, concepte Bobath, etc. Progressar des del plaer, l’interès i el joc. Essencial que l’experiència sigui positiva per la Lluna mentre va avançant. Però ara cal apretar una mica més.

Amb 20 mesos està començant a treure màxim partit del mode Drama Queen i l’aplica a tot. Quan li cau un objecte, quan ens separem 1 metre d’ella, quan no vol que li posem la jaqueta, sempre, com si l’estiguessim vés a saber què. Total, que també l’aplica quan ha de fer esforços, quan els canvis de postura l’agafen em hores baixes, quan no li ve de gust.

Nosaltres no podem dir que no ens n’haguéssim adonat, però d’alguna manera ens costava especialment “apretar”. I aquí ve la cosa…ens costa apretar perquè la Lluna té unes capacitats diferents? Volem que ella es cregui que és capaç de fer-ho (el que sigui)? Entre tots hem de fer l’exercici de revertir Drama Queen en Hulk, per dir algo.

La fisio ens va donar unes pautes per reenfocar el moment de joc amb la Lluna. Deixar que el seu cos s’equivoqui, caigui, es recoloqui, etc. Podem “apretar” més.

La segona cosa que ha passat és que a través de la nostra neuropediatra ens ha contactat una família que ja no necessita una mena de tobogan específic per afavorir l’arrossegament i propiciar el desplaçament. Amb aquest tobogan usat en la teràpia o mètode Doman la seva filla es veu que ha passat de no moure’s a desplaçar-se per terra. D’aquí una estona anem a buscar aquesta rampa i tinc ganes de començar a aplicar pautes de repeticions o el que sigui qie aconsella aquest mètode. Sí, en tinc ganes perquè necessito fer més de tot allò que està a les meves mans. He llefit coses d’aquest Glenn Doman que no m’han agradat, aplicacions del.mètode que em semblen totalment fora de lloc, però ens cal provar coses. Llegir un mica sobre el mètode, que es basa en estratègies que s’apliquen a casa, a les rutines i per part de les famílies, m’ha fet sentir que ens hem de posar les piles. I al final m’és igual si Padovan, Doman o qui sigui. Ens cal més.

La tercera cosa que m’ha convençut que hem de fer més feina ha estat la pel.li “La historia de Jan”. Ahir la vam començar i, tot i haver-la de deixar a mitges, em va quedar un missatge molt gravat. La nostra actitud davant el que la Lluna pugui fer, pot condicionar molt el que aconsegueixi i com ho aconsegueixi. La família del Jan han estat un motor més per començar a replantejar-nos d’obrir noves portes de teràpia, nous mètodes, pautes, conceptes. El que sigui, però un nou pas que ens faci sentir que pugem un graó. Una mica com començar a gatejar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s